پژوهشگران به نوآوری در آثار توجه کنند/ پرهیز از ریاکاری در نوشتن

به نقل از سایت اخبار اخبار حوزه ، مطالب دینی :    

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی، قبل از ظهر پنج‌شنبه در همایش ملی کتاب سال بانوان که در سالن بیداری اسلامی جامعه الزهرا(س) برگزار شد، با اشاره به دوران تاریخ و ما قبل تاریخ اظهار کرد: تمدن بشر از زمانی آغاز شده که خط اختراع شد؛ چون بشر توانست تجربیات خود و علم و دانش را برای آیندگان به یادگار بگذارد.

وی با بیان اینکه قلم و خط تاریخ‌ساز بشر است و قبل از آن تاریخی نبود و در قرآن مجید اهمیت زیادی به آن داده شده است، گفت: دوران جاهلیت مکه مهم بود اما در تمام مکه افراد باسواد ۱۷ نفر بودند و همه مردم بی‌سواد بودند.

استاد سطوح عالی حوزه با اشاره به اینکه پیامبری درس نخوانده در چنین فضایی قیام کرده و اولین آیات نازل شده درباره قلم است، افزود: امام صادق(ع) به اصحابشان توصیه می‌کردند احادیث را بنویسند و می‌فرمودند: زمانی می‌آید که تنها مرجع مردم کتاب‌هایشان است.

وی گفت: بیان و قلم دو راه انتقال وسیله علم است، بیان در سوره الرحمان ذکر شده و در آیات سوره علق بعد از خلقت انسان، قلم مطرح شده است.

آیت الله مکارم شیرازی بیان کرد: بیان در چنین فضایی محو می‌شود اما قلم ماندگار است، بیان به وسیله قلم ماندگار می‌شود مانند خطبه‌های امام سجاد(ع) و حضرت زینب(س) که به وسیله قلم ماندگار شد و اگر قلم کمک نمی‌کرد امروزه این خطبه‌ها در دسترس نبود.

توجه به روان نویسی و احترام به مخاطب

وی تصریح کرد: در نوشتن نوآوری و گردآوری مطرح است که گردآوری و تکرار مکررات آسان است و این افتخار نیست ولی باید گردآوری ناب باشد؛ اما باید سعی بر نوآوری باشد تا مطالب نو و به روز مطرح کنند.

این مرجع تقلید شیعیان با اشاره به روان نویسی، گفت: باید روان بنویسید تا مردم به راحتی مطالب را متوجه شوند؛ چرا که پیچیده نویسی اثر مطلوبی به جا نمی‌گذارد.

وی تصریح کرد: باید با توجه به مخاطب نوشت چرا که اگر مخاطب را تعیین نکنید قلمتان ناموزون می‌شود؛ هم‌چنین نویسنده به مخاطب احترام بگذارد و متواضعانه صحبت کند نه آمرانه.

آیت‌الله مکارم شیرازی با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) که می‌فرمایند: «مَآ کَانَ لِلّهِ یَنْمُو» یعنی چیزی که برای خداست نمو می‌کند، ادامه داد: در نوشتن باید خلوص موج بزند و قصدش هدایت مردم باشد نه ریا کاری و شهرت و مقام و موقعیت.

167
0 0