به نقل از سایت اخبار اخبار حوزه ، مطالب دینی :
به گزارش خبرنگار خبرگزاری مهر، حجت الاسلام علیرضا پناهیان در گردهمایی مبلغان حوزههای علمیه خواهران که ظهر دوشنبه با موضوع «ارتباط متقابل دانش تبلیغ با فعالیت مبلغان» در سالن همایشهای مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران برگزار شد، گفت: امروز معضلی که در دانشگاههای ما وجود دارد فاصله داشتن علوم و مفاهیم نظری از مفاهیم عملی است دانشگاههای ما هنوز صنعتی نشده و دانشجویان ما در زمینههای مختلف کشاورزی، صنعتی و غیره از دانش کافی محروم هستند.
وی بیان کرد: این مهم هم در حوزههای علمیه ما دیده میشود باید یک مبلغ اسلام شناس واقعی و در این حوزهها دانشهای متنوعی تدریس شود وقتی خود طلبه نتواند با مفاهیم دینی و زبان دین با یک جوان در جامعه صحبت کند چه انتظاری از مردم داریم؟
این استاد حوزه و دانشگاه افزود: باید حوزههای علمیه را در عرصههای عملی فعال کنیم تا نتایج بهتری را کسب کنیم اخیراً در حوزههای علمیه برادران «معاونت تبلیغ» ایجاد شده است و باید در تبلیغ و ارشاد مردم از راه دانش و منابع دینی وارد عمل شد.
وی افزود: در سالهای اخیر مقام معظم رهبری بر وجود نهادی در حوزههای علمیه برای «امور آسیب دیدگان» تأکید داشتند و در آینده در هر مدرسه علمیه این نهاد شکل خواهد گرفت تا در موقعیتهای مهم اجتماعی به کمک آسیب دیدگان اجتماعی برسد که این مهم در جریان اخیر سیل بیشتر خودنمایی کرد.
حجت الاسلام پناهیان اظهار داشت: متأسفانه تعلیمات دینی در خود حوزههای علمیه هم کافی نیست باید در این حوزهها دانشهای متنوعی تدریس و آموزش داده شود بعضی مبلغان معتقد هستند منبر رفتن بدون دانش امکانپذیر است به خاطر همین امر در برخی از معضلات امروز با گرفتاریهایی روبرو هستیم.
به گفته وی، در معضلات اجتماعی مانند عفاف و حجاب مبلغان ما دانش کافی در تعریف ناهنجاریهای ناشی از بدحجابی ندارند و تنها به و روایات و موازین قرآنی اکتفا کردهاند؛ باید با ادبیات ویژه و دانش خوبی در این مهم وارد شده تا نتیجه بخش شود و به همین دلیل باعث بیزاری از دین در بعضی مردم شدیم.
وی با اشاره به تدوین «سند ۲۰۳۰» گفت: افرادی که سند ۲۰ ۳۰ را تدوین کردند اطلاع و دانش کافی دارند که با هرکدام از گروههای سنی چگونه ارتباط برقرار کنند و مطلوب هم وارد عمل شدند ولی متأسفانه ما بعد از مرگ سهراب نسخه پیچیده و به فکر موعظه و تبلیغ میافتیم.