به نقل از سایت اخبار اخبار حوزه ، مطالب دینی :
به گزارش خبرنگار مهر، آیتالله محمد یزدی بعد از ظهر چهارشنبه در جلسه تودیع و معارفه رؤسای جدید و پیشین دفتر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، جامعه مدرسین را یک نهاد مقدس حوزوی با بیش از ۵۰ سال سابقه خدمت دانست و افزود: این نهاد توسط اساتید بزرگوار و علمای بزرگ کشور پایهگذاری شده است.
وی تصریح کرد: اعضای جامعه مدرسین دارای سابقه انقلابی هستند و در همه مراحل انقلاب اسلامی، از ابتدای نهضت تا مبارزات علیه رژیم شاهنشاهی که منجر به پیروزی انقلاب اسلامی شد، همواره پیشتاز و همراه مردم و امام بزرگوار بوده اند.
رئیس شورای عالی جامعه مدرسین گفت: اکثر بزرگان جامعه مدرسین در تمام طول نهضت اسلامی به همراه مردم به میدان رفتند، تبعید شدند، متحمل مصیبتها و گرفتاریها شدند تا این انقلاب شکوهمند اسلامی پیروز شد و حاکمیت اسلام به عنوان نعمت بزرگ الهی نصیب ایرانیان شد.
وی عنوان کرد: نقش و جایگاه حوزههای علمیه باید مورد توجه قرار گیرد و زیرا از جایگاه بالایی برخوردار هستند.
حوزه باید پاسخگویی سؤالات مسلمانان سراسر دنیا باشد
آیت الله یزدی با بیان اینکه امروز حوزه علمیه قم و حوزه علمیه نجف اشرف به عنوان حوزههای عظیم و معتبر تشیع باید جواب نیازمندیهای مسلمانان سراسر دنیا را بدهند، افزود: حوزههای علمیه فقط مسئول پاسخگویی به نیازهای شیعیان نیستند، بلکه باید هدف آنها پاسخگویی به سؤالات روز مسلمانان سراسر دنیا باشد.
وی در ادامه تأکید کرد: اصلاح و بهروزرسانی دروس حوزههای علمیه امری ضروری است که باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس شورای عالی جامعه مدرسین با بیان اینکه امروز بخشی از دروس و درسنامههای حوزه متناسب با مسائل روز است، افزود: دروس و درسنامههای حوزه همچنان نیازمند اصلاح است و برای پاسخ به بسیاری از سؤالات و مسائل ازجمله مسائل بانکی، پزشکی، حکومتی و بینالمللی باید اقدامات بیشتری را انجام دهیم.
وی ادامه داد: پاسخ به نیازها و سؤالات روز باید بر اساس ضوابط فقاهت و مستدل به کتاب، سنت، عقل و فتوای فقها باشد.
آیتالله یزدی تصریح کرد: بحث تخصص گرایی نیز در حوزههای علمیه امری ضروری است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی اظهار داشت: از شورای عالی حوزه خواستهایم که مسئله تخصص گرایی را بیش از پیش توجه داشته باشد بهگونهای که وضعیت طلاب از ابتدای تحصیل تا مراحل تخصص آنها به خوبی مشخص شود.
رئیس شورای عالی جامعه مدرسین گفت: باید رشته تخصصی طلاب در آینده مشخص شوند تا آنهایی که به دنبال تخصص در تفسیر، اصول، اجتهاد، عرفان، فلسفه و غیره هستند، طبق برنامهریزی مشخص در همان مسیر قدم بگذارند.