کامرانی: درهای فدراسیون بسته است/ فقط نورچشمی‌ها دیده می‌شوند

به نقل از سایت اخبار اخبار حوزه ، مطالب دینی :    

مهدی کامرانی که دومین حضور متوالی در لیگ برتر بسکتبال با تیم شیمیدر را سپری می کند در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد عملکرد این تیم در نیم فصل نخست مسابقات توضیح داد. وی همچنین در بخشی از صحبت های خود انتقاداتی از فدراسیون بسکتبال و مدیریت این فدراسیون مطرح کرد.

وی ضمن مطرح کردن پیشنهادی در رابطه با افزایش زمان هر یک از کوارترهای مسابقات، تاکید کرد که تضمین آینده بسکتبال باید فکر جمعی در این رشته حاکم شود در حالیکه امروز درهای فدراسیون به روی خیلی ها از جمله بازیکنان بسته شده است.

نیم فصل نخست را با فراز و نشیب سپری کردیم
مهدی کامرانی با بیان اینکه عملکرد شیمیدر در نیم فصل نخست لیگ برتر با فراز و نشیب هایی همراه بود، گفت: همین باعث شد طی سه هفته متوالی متحمل شکست شویم. البته به مرور ثبات لازم را پیدا کردیم طوریکه هر چه به پایان نیم فصل نزدیک شدیم، شرایط مان بهتر شد. این شرایط را برای نیم فصل دوم هم داریم و سعی کردیم از آغاز این مرحله خود را به هدف نزدیک تر کنیم.

همه تیم ها گرفتار شرایط ابتدای فصل ما شدند
وی تصریح کرد: البته شرایطی که گریبانگیر شیمیدر شد به نوعی برای همه تیم ها ایجاد شد اما در فواصل زمانی متفاوت؛ شیمیدر در هفته های ابتدایی که قرعه دیدارهایش سنگین بود با این شرایط مواجه شد اما بعد از آن به مرور دیگر تیم ها هم اسیر همین شرایط شدند. به همین دلیل در پایان نیم فصل هیچ تیمی بدون باخت نبود ضمن اینکه وضعیت به گونه ای است که همه تیم های مدعی شانس یکسانی برای قهرمانی دارند.

لیگ برتر هنوز به پختگی نرسیده است
ملی پوش پیشین بسکتبال با بیان اینکه لیگ برتر ایران هنوز به پختگی لازم نرسیده، خاطرنشان کرد: تعداد تیم های حاضر در مسابقات امسال نسبت به همیشه بیشتر است اما این لیگ هم نقاط ضعف خود را دارد. به نظر بسکتبال ما سال های قبل لیگ بهتری داشت. این حرف را با در نظرگرفتن خیلی مسائل می گویم. امروز شرایطی به گونه ای است که همه بازیکنان بسکتبال را به معنای واقعی متوجه می شوند. نه اینکه در گذشته چنین نبوده است. نه؛ منظورم این نیست اما بادر نظر گرفتن این مهم و اینکه همه تیم ها حتی ته جدولی ها نسبت به قبل رشد بهترین داشته اند، شرایط باید ایده آل تر باشد.

به نقاط قوت گذشته بسنده نکنیم
وی در این رابطه ادامه داد: البته اعتقاد دارم در کل مقایسه تیم ها با یکدیگر کار اشتباهی است اما در گذشته بعضا کارهای خوبی انجام می شد. نباید به آنها بسنده کنیم بلکه باید چندگام رو به جلو حرکت کنیم.

لزوم حضور سه بازیکن خارجی در ترکیب برخی تیم ها
این بازیکن با تاکید بر اینکه برای داشتن بسکتبال پویاتر باید به تیم های ضعیف تر توجه بیشتری شود، خاطرنشان کرد: اینکه مثلا این تیم ها بتوانند در نقل و انتقالات سه بازیکن خارجی جذب کنند، کمک می کند که بتوانند رقابت بهتری با دیگر تیم ها داشته باشند. نتیجه این کار برای آینده بسکتبال، داشتن تیم های بهتر به خصوص در استان ها می شود، در جذب تماشاگر هم تاثیرگذار می شود. در سال هایی که تیم های لیگ برتری مجوز جذب سه بازیکن خارجی داشتند، شرایط لیگ در کل بهتر بود. هرچه بازیکنان قوی بیشتری در مسابقات حضور داشته باشند، لیگ قویتر می شود.

یک پیشنهاد؛ زمان هر کوارتر ۱۲ دقیقه شود
کامرانی همچنین یک پیشنهاد مطرح کرد مبنی بر افزایش زمان هر کوارتر دیدارهای لیگ برتر از ۱۰ به ۱۲ دقیقه؛ وی در این زمینه گفت: این موضوع برای به کارگیری بیشتر بازیکنان جوان تاثیرگذار است. وقتی زمان هر کوارتر بیشتر باشد، مربی اجبار بیشتری برای استفاده از همه بازیکنان خواهد داشت چراکه یک بازیکن قاعدتا نمی تواند ۴۸ دقیقه برای تیمش بازی کند، در نتیجه مربی مجبور است به سمت بازیکنان جوان هم برود.

چینی ها هم از این شیو بهره می برند
وی با بیان اینکه چینی ها سال هاست که از چنین شیوه ای در رقابت های باشگاه های خود بهره می برند، خاطرنشان کرد: بعید می دانم فدراسیون جهانی بسکتبال یا فدراسیون آسیایی این رشته مشکلی با این قضیه داشته باشند. اگر غیر از این بود حتما با اقدام چینی ها هم مخالفت می شد.

بسکتبال را نمی توان مانند ۱۰ سال پیش اداره کرد
بازیکن تیم شیمیدر با تاکید بر اینکه این مسئله می تواند حتی در جذب اسپانسر هم تاثیرگذار باشد، یادآور شد: افزایش زمان بازی بسکتبال در جذب اسپانسر بی تاثیر نیست. یکی از دلایلی که اسپانسرها به سمت فوتبال گرایش دارند، زمان ۹۰ دقیقه ای آن است. به هر حال بسکتبال را نمی توان مانند ۱۰سال پیش اداره نمی شود.

«رابطه» بازی را در بسکتبال بردارید
گارد راس بسکتبال با بیان اینکه یکبار این پیشنهاد را مطرح کردم اما توجهی به آن نشد، یک موضوع را یادآور شد و اینکه در چند فصل لیگ برتر قانون «سهمیه ملی» اعمال شد. وی سپس گفت: این قانون فقط به ضرر بازیکن و به نفع باشگاه بود به خصوص که در قرارداد بازیکنان و کاهش مبلغ آن هم تاثیر داشت. این قانون به درخواست چند نفری که رابطه حسنه ای میان آنها و فدراسیون بود، اعمال شد و بعد از چند سال هم برداشته باشد. این گونه رابطه ها و استفاده هایی که از آنها می شود باید برداشته شود.

انتقاد شود به حساب دشمنی گذاشته می شود
کامرانی در همین رابطه افزود: به واسطه این رابطه ها نباید جوی ایجاد شود که به خاطر آن، انتقاد دیگر افراد به حساب دشمنی آنها گذاشته شود. بسکتبال برای همه است. فدراسیون نباید فقط از اطرافیان خود مشورت بگیرد به خصوص که با «به به و چه چه» هیچ چیزی درست نمی شود.

از بین همه بازیکنان فقط «صمد» به فدراسیون می رود
وی همچنین از عملکرد فدراسیون بسکتبال در رابطه با چگونگی بهره گیری از بازیکنان و تجربه های آن انتقاد کرد و گفت: در نشست هایی که فدراسیون بسکتبال در رابطه با موضوعات مختلف برگزار می کند، به جز صمد نیکخواه بهرامی که کاپیتان تیم ملی است، از حضور دیگر بازیکنان استفاده نمی شود. فدراسیون حتی برای تشکیل کمیته ویژه ورزشکاران هم اقدام نکرده تا حداقل اینگونه بتوانیم صحبت های خود را مطرح کنیم.

مشکلات را از زبان بازیکن بشنوید نه لیدر!
بسکتبالیست کشورمان که با تیم ملی در المپیک ۲۰۰۸ پکن حضور داشت، همچنین گفت با بیان اینکه بسیاری از مشکلات باید از دهان بازیکن مطرح شود نه لیدر تیم گفتگو با خبرنگار مهر را ادامه داد.

بسکتبال به «خون دل خورده ها» نیاز دارد
وی تصریح کرد: بسکتبال به کسانی نیاز دارد که برای این رشته خون دل خوردند. این افراد می توانند از قشر مربیان، داوران، بازیکنان و ... باشد. بنابراین فدراسیون بسکتبال در را به روی اهالی این رشته نبندد. کسی که در بسکتبال ریاست می کند، کار سختی دارد بنابراین باید اجازه دهد که فکر جمعی در این رشته باشد. همه هم باید کمک حال باشند البته اگر شرایط مورد نظر ایجاد شود.

درهای فدراسیون به روی بازیکنان بسته شده
کامرانی با بیان اینکه برخی از بازیکنان تیم ملی می توانند در آینده بهترین رئیس برای فدراسیون باشند، تاکید کرد: بدون توجه به این مسئله، درهای فدراسیون به روی این بازیکنان بسته شده است. من قصد ندارم خودم را تحمیل کنم اما اگر به فکر آینده بسکتبال هستیم باید به همه این موارد توجه لازم و کافی شود.

کاری که با من کردند، قشنگ نبود
بازگشت به تیم ملی که در زمان حضور بسکتبال ایران در رقابت های انتخابی جام جهانی در مورد مهدی کامرانی مطرح بود، دیگر موضوعی بود که این بازیکن در رابطه با آن توضیح داد. وی با یادآوری اینکه زمان درک باورمن از ترکیب تیم ملی کنار گذاشته شد، گفت: کاری که با من انجام شد، قشنگ نبود. با یک سیاست خاص عده ای از بازیکنان را از ترکیب کنار گذاشتند در حالیکه همچنان مفید بودند. موضوع بازیکن سالاری هم همان زمان کلید خورد.

گذشت زمان نشان داد چه آسیبی به تیم ملی وارد شده
وی خاطرنشان کرد: اعلام شد که این جابه جایی ها با نظر باورمن انجام می شود، مربی که فدراسیون در آمدن او دخالت زیادی نداشت و این نقطه ضعف فدراسیون آن زمان بود. در واقع فدراسیون بسکتبال، آن زمان خود را در اختیار یک مربی گذاشت و چنین برنامه هایی با نظر او اعمال شد اما گذشت زمان نشان داد که چه آسیبی به تیم ملی و بازیکنان وارد شد.

دستِ کسانی که باعث دوری من از تیم ملی شدند، رو شده است
ملی پوش پیشین بسکتبال گفت: آن زمان میانگین سنی را هم بهانه کردند در حالیکه همه می دانیم موضوع سن و سال فقط یک بهانه است. «لوئیز اسکولا» در حضور مسی به عنوان برترین بازیکن تاریخ فوتبال آرژانتین انتخاب شد در حالیکه ۴۰ ساله بود. در هر صورت آن زمان با ما کاری شد که تاوانش را دادیم اگرچه حالا دست کسانی که باعث آن بودند، رو شده است.

کسانیکه به بسکتبال ضربه زدند همچنان راه خودشان را می روند
این بازیکن لیگ برتری بسکتبال تصریح کرد: در هر صورت برخی افراد از قدرت شان استفاده کرده و اینچنین به امثال من و بسکتبال ضربه زدند. آنها کماکان راه خود را می روند و می توانند با افکار خود به فدراسیون و رئیسش ضربه بزنند. در این صورت فدراسیون حال و روز فدراسیون قبل را پیدا خواهد کرد. رئیس فدراسیون باید به این موضوع آگاه باشد.

فقط از «نور چشمی» ها استفاده نشود
مهدی کامرانی در پایان گفتگو با خبرنگار مهر گفت: ۲۰ سال عمرم را صرف بسکتبال کردم اما یک بار هم با من تماسی گرفته نشده است. حتما که نباید بازیکن نور چشم فدراسیون باشد تا از او نظرخواهی شود. خوب است که برای داشتن لیگی بهتر از ما بازیکنان که درگیر رقابت ها هستیم، مشورت گرفته شود. این در نهایت به نفع بسکتبال خواهد بود.

137
0 0