حوزه امروز انقلابی است/ توجه به کیفیت‌گرایی در گزینش طلاب

به نقل از سایت اخبار اخبار حوزه ، مطالب دینی :    

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز خبر حوزه، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری در اجلاسیه مدیران استانی و معاونین و مدیران مدارس علمیه مرکز استان با اعضای شورای عالی حوزه‌های علمیه که در سالن آیت الله حائری مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، با اشاره به لزوم آینده نگری در برنامه‌های حوزه‌های علمیه عنوان کرد: به تعبیر امیر مؤمنان علی (ع) از آمادگی در برابر مقتضیات زمان غافل نمی‌ماند؛ همچنین مؤمنان کسانی هستند که آینده نگری داشته و اهل برنامه ریزی هستند.

وی افزود: خوشبختانه در همه ادوار و این دوره رابطه تنگاتنگی بین شورای عالی و مدیریت حوزه‌های علمیه وجود داشته و شورا برنامه‌های مدیریت را در عموم موارد تأیید و با آن همراهی کرده است.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه گفت: در برنامه ریزی ها باید توجه داشته باشیم که می‌خواهیم متربیان ما به کجا برسند؛ رهبر معظم انقلاب به عنوان یک کارشناس و خبره کار، اهداف زیبایی را برای حوزه‌های علمیه ترسیم می‌کنند.

آیت الله حسینی بوشهری تاکید کرد: در این عصر غیبت بار سترگ دینداری بر دوش حوزه‌های علمیه بوده و تا آخر باید پای این حرکت بزرگ بمانیم.

وی با اشاره به روایتی از امام صادق (ع) مطرح کرد: مبنا باید کتاب و سنت باشد، کسانی که صرفاً با حرف‌های دیگران وارد دین می‌شوند، چون پایه‌ای ندارند، با حرف دیگران نیز از دین خارج می‌شوند؛ اما کسانی که مبنای کار آنها کتاب و سنت باشد، اگر کوه‌ها هم از بین بروند، دین آنها باقی خواهد ماند.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه یادآور شد: اینگونه نیست که دل خوش کنیم به کسانی که نام عالم را یدک می کشند، چرا که بایدها و نبایدهایی متوجه عالم‌های دین است، عالمان دین باید در مردم تأثیر مثبت بگذارند، برخی افراد نیز هستند که مردم به آنها دل خوش کرده‌اند، اما اهل هوای نفس هستند.

آیت الله حسینی بوشهری تاکید کرد: برخی از علما از توانایی‌ها و علم بالایی برخوردارند، اما نتوانسته‌اند جامعه را بهره مند کنند، این از نبایدهای عالمان دین به حساب می‌آید.

وی با اشاره به نقش‌های طلاب بعد از تحصیل اضافه کرد: نقش هدایت گری برای جامعه نخستین نقش است، هدایت گری سیاسی دیگر نقش طلاب در جامعه است، این نقش و بصیرت افزایی به عنوان یکی از اهداف اساسی حوزه‌های علمیه است؛ همچنین راهنمایی و حضور در عرصه‌های مختلف خدمت‌های اجتماعی از دیگر نقش‌های طلاب است.

امام جمعه قم ادامه داد: طلاب باید نسبت به زمانه خود شناخت داشته باشد، اگر فضای مجازی به تخریب کردن می‌پردازد، طلبه باید بتواند با اشراف کامل به این شبهات پاسخ بگوید.

آیت الله حسینی بوشهری هدایت گری عملی را مکمل و مهمتر از هدایت گری تبلیغی دانست و ابراز کرد: این نوع هدایت گری از وظایف حوزویان است.

وی خاطرنشان کرد: برخی اعتقادات به صورت موروثی است، نقش علمای ما این است که برخی از این اعتقادات را پالایش و برخی از اعتقادات صحیح را تقویت می‌کنند.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه تصریح کرد: اگر امروز نامی از دین و مکتب به گوش ما می‌رسد، به دلیل تلاش‌های علمای دین بوده است.

آیت الله حسینی بوشهری عنوان کرد: ما به جای کمیت گرایی، باید به دنبال کیفیت گرایی باشد، اگر یک عالم درست تربیت شود، شعاع وجودی او خیلی جاها را پوشش می‌دهد، اما اگر طلاب غیر تأثیر گذار تربیت شود ناموفق خواهیم بود، بنابراین باید در گزینش طلبه دقت فراوان شود.

وی بیان کرد: ویروس کرونا در زمینه گزینش از ما فرصت‌ها را گرفت و امیدواریم با تمدید زمان گزینش افراد متناسب با فضای حوزه را جذب کنیم.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه افزود: ما باید روی تعلیم و تربیت طلاب سرمایه گذاری ویژه ای انجام دهیم، استاد و مدیر مدارس استان‌ها باید از این نظر وضعیت مطلوبی داشته باشد، چرا که امر تهذیب طلاب بسیار مهم است.

آیت الله حسینی بوشهری تصریح کرد: اینکه رهبر معظم انقلاب روی انقلابی ماندن و بصیرت افزایی در حوزه تاکید می‌کنند، مشخص می‌کند نکته بسیار مهمی است، برخی طلاب از نظر علمی وضع مناسبی دارند، اما نسبت به انقلاب بی تفاوت هستند، این افراد نه تنها بویی از انقلاب نبرده‌اند، بلکه در مقابل اهداف انقلاب قرار دارند، حوزه ما باید طلاب را به سمت بصیرت سیاسی رهنمون کنند.

وی ادامه داد: البته حوزه امروز ما انقلابی است و ما آن تعداد محدود را به حساب حوزه نمی‌گذاریم؛ در تاریخ می‌بینیم که هر جا روحانیت در نهضت‌ها کنار کشید، کار ناقص ماند، اما هر جا روحانیت وارد کار شد، نتیجه مطلوب حاصل شد.

امام جمعه قم با بیان اینکه در شیوع ویروس کرونا طلاب وارد میدان شدند، عنوان کرد: حضور گسترده طلاب در میدان برگ زرینی در کارنامه روحانیت بوده است.

آیت الله حسینی بوشهری تصریح کرد: مدیر حوزه‌های علمیه درباره معیشت طلاب پیگیری جدی داشتند، طلاب ما امروز برای حفظ جان مردم به میدان آمده‌اند.

وی اضافه کرد: چنانچه در سیل سال گذشته ۱۴ هزار طلبه فداکارانه در میدان حضور پیدا کردند.

166
0 0