برگزاری همایش کتاب سال حوزه نشان‌دهنده بالندگی حوزه‌های علمیه است

به نقل از سایت اخبار اخبار حوزه ، مطالب دینی :    

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی قبل از ظهر پنج‌شنبه در همایش کتاب سال حوزه که با حضور پژوهشگران و اساتید حوزه در مدرسه دارالشفاء برگزار شد، با اشاره به سوره قلم، اظهار داشت: قرآن کریم به قلم سوگند یاد کرده و قرآن مجید به اندازه‌ای اهمیت برای این تکه چوب قائل شده که به آن قسم یاد می‌کند.

وی ادامه داد: این آیه در آن عصر و فضای بی سوادی معجزه بود؛ هم چنین حدیث معروف «مداد العلما افضل من دماء الشهدا» نیز یک معجزه مانند دیگری است و بالاترین سخن در مورد نوشتن، این روایت امام صادق(ع) است.

استاد سطوح عالی حوزه افزود: بحث‌های مربوط به شهیدان کربلا و خطبه حضرت زینب کبری(س) در شام اتفاق افتاد اما اگر مداد علما نبود این سخنان فراموش می‌شد و مداد العلما ضامن بقای دماء الشهدا است و دلیل ترجیح آن همین بوده است .

وی بیان کرد: پیامبر(ص) در یک حدیث می‌فرمایند: علم را بنویسید پیش از آنکه علما از دست بروند و علم با مرگ علما از بین می‌رود اگر نوشته نشود.

آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به اینکه آمار مقالات و کتب رسیده به همایش کتاب سال حوزه جواب دندان شکنی به منفی بافان در مقابل حوزه علمیه است، گفت: بیش از هزار کتاب به این همایش رسیده و برگزیده‌هایی انتخاب شده‌اند که بالا رفتن آمار نشان از بالندگی حوزه علمیه دارد.

همایش کتاب سال حوزه از برکات انقلاب اسلامی است

وی تصریح کرد: متن انقلاب اسلامی ایران تغییر سیاست کشور ما بود و آثار و برکات و حواشی آن از متن هم بیشتر است و همین همایش کتاب سال حوزه از برکات انقلاب اسلامی است.

مرجع تقلید شیعیان با اشاره به اینکه برادران و خواهران حوزوی سعی کنند مسائلی را برای پژوهش انتخاب کنند که مورد نیاز جامعه است، گفت: ما باید پاسخگوی مسائل مستحدثه باشیم چون دین جاودانه است و همه زمانه‌ها و جهان را در بر می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه عده‌ای می‌گویند احکام اسلام مربوط به زمان خاصی بوده است، تصریح کرد: این افراد اسلام را نشناختند و خاتمیت پیامبر(ص) را قبول ندارند در حالی که ما معتقدیم تمام مسائل مستحدثه توسط اسلام حل شدنی است.

آیت الله مکارم شیرازی یادآور شد: پژوهشگران در زمینه علوم انسانی، علوم سیاسی، اقتصاد و مسائلی از این قبیل دنبال نیازهای روز بروند و مسائل جدید نوشته شود چرا که حوزه استعدادهای فراوانی دارد و می‌تواند گام‌های بزرگی بردارد .

وی ادامه داد: انقلاب از حوزه برخواسته و حافظ آن نیز حوزه‌ها هستند و سعی کنید این آثار در فضاهای مجازی پخش شود، چرا که این فضاها، سبب انتقال بیشتر این مباحث میان علاقه‌مندان و مردم می‌شود.

این مفسر قرآن کریم با اشاره به اینکه پیروان اهل بیت(ع) در نشر مکتوب مسائل اسلامی پیشتاز هستند، اضافه کرد: در تاریخ اسلام زمانی نوشتن حدیث ممنوع بود اما پیروان اهل بیت(ع) گوش نمی‌دادند و می‌نوشتند؛ علت ممنوعیت مسئله سیاسی بود چون فضائل علی(ع) بیان می‌شد و بنی امیه این را قبول نداشتند.‌

وی خاطرنشان کرد: شیعه در دنیای امروز می‌درخشد چون مکتب اهل بیت(ع) مکتب عقلانی است و دنیا دین عقلانی می‌خواهد، برادران غیر شیعی عقل را حجت نمی‌دانند، ولی کتاب کافی اولین باب آن حجیت عقل است و حدیث هشامیه نیز در باب اهمیت عقل است؛ باید پاسدار مکتب تشیع باشیم و حوزه علمیه نیز پاسدار این مکتب است.

146
0 0